TISZK, TISZK rendezvények

Ifjúság, sólyommadár

Már hagyomány, hogy a KanizsaTISZK, Nagykanizsa MJV Önkormányzata és a GTTSZ minden tavasszal előadássorozatot szervez „Ifjúság, sólyommadár, tiéd a világ és teérted van a világ” (Nagy László) mottóval. A program 2015. május 21-én a Medgyaszay Házban Mérksz Andor ügyvezető igazgató és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő köszöntőjével, és Dénes Sándor polgármester megnyitójával vette kezdetét. Az előadások elsődleges cél az volt, hogy a fiatalok elé példát állítsanak, a sikeres karriert befutó Nagykanizsán érettségizett személyek életútjával.
Ennek keretében tartott  előadást  Dr. Birkner Zoltán igazgató (Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusz), Borsos Krisztina minőségügyi vezető (Hidrofilt Kft.), Véghelyi Zoltán hardverfejlesztési csapatvezető (Robert Bosch Kft.), Dianiska Dániel főszakács, és Gölles Martin egyetemi hallgató a 243 fős hallgatóságnak. Mindegyik előadó példájából és üzenetéből egyértelmű volt, hogy határozott célokat kell a fiataloknak kitűzni, szükség van a szorgalomra, az akaraterőre, az idegen nyelv tudásra és a  kreativitásra. Mindent meg kell tenni a szakmai ismeretek megszerzése mellett a szociális kompetenciák folyamatos bővítéséért, a hazai és külföldi kapcsolati tőke folyamatos gyarapításáért. Többen hangsúlyozták a külföldi tanulmányok, munka fontosságát, de mindegyik előadó felhívta a figyelmet arra, hogy szülővárosa fejlődéséhez folyamatosan hozzá kell járulni.

Befejezésül Gölles Martin zongorakíséretével a résztvevők közösen elénekelték az „A csitári hegyek alatt…” című népdalt.

A rendezvény Janzsó Antal a GTTSZ regionális elnöke zárószavával ért véget.