TISZK, TISZK események, TISZK rendezvények

Miénk itt a tér!

Fenti projekttel a Nagykanizsa és Térsége TISZK Nonprofit Kft. célja volt, hogy a szomszédságában lévő játszóteret a környezettudatosság jegyében közösségi tér funkcióval lássa el. Elképzelésüket két napos program keretében 2015. május 8-án és 10-én valósították meg.
A részt vevők közreműködésével a játszótéren a fenntarthatóság jegyében a közúttól való elhatárolásra tuja, fagyal és gömbkőris fák telepítésére, ültetésére és szaktanácsadásra is sor került. A helyszínen a gyerekek közreműködésével madáretetőt és szeméttárolót is készítettek.
Egészségszűrés program keretében a helyi lakosság előadást hallott a magas vérnyomás és az obesitas kapcsolatáról, részt vett vérnyomás-, vércukor-, koleszterin-, húgysavmérésen és BMI meghatározáson, illetve ultrahangos vizsgálaton. A gyermekeknek felelevenítették a népi, szabadban történő játékokat pl.: vízhordás, mocsárjárás, zsákbafutás, karikahajtás, tojásfutás, célbadobás. A nyertesek díjazásban részesültek. A rendezvény az Európai Unió támogatásával, Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata által kiírt ”Ligetváros szociális célú rehabilitációja” – szociális városrehabilitációs projekt” keretében valósult meg.