TISZK, TISZK események, TISZK képzések, TISZK közlemények

Közös közép- és felsőfokú felnőttképzési programok indulnak a Pannon Egyetemmel

Pannon Egyetem helyi kampusza és a Nagykanizsa és Térsége TISZK Nonprofit Kft. közösen indít közép- és felsőfokú felnőttképzési programokat Nagykanizsán. 2015. június 9-én sajtótájékoztatót tartott és Dénes Sándor Nagykanizsa polgármestere, Birkner Zoltán a Pannon Egyetem nagykanizsai kampuszának igazgatója és Mérksz Andor a KanizsaTISZK ügyvezetője. Bejelentették, hogy a Pannon Egyetem és a KanizsaTISZK megállapodást kötött arról, hogy a jövőben közösen indít képzéseket.
Az intézmények szellemi hátterét és infrastruktúráját egyaránt kihasználva ősztől több szakmában kínálnak képzési lehetőséget felnőttképzés keretében.
Úgy vélik, megállapodásuk eredményeként a térség legnagyobb képzési kínálatával rendelkező központ jöhet létre, mely rugalmasan alkalmazkodik a változó körülményekhez, és folyamatos megújulásával megfelel a térség munkáltatói igényeinek. Fontos, hogy a képzésben részt vevők a megtanult magas szintű elméleti- és gyakorlati tudást, a mindennapi életben is sikerrel alkalmazzák, így nagyobb eséllyel jelenjenek meg a munkaerő-piacon.
A régióban működő cégek igényeire alapozva elsősorban gépészet, egészségügy, építőipar, informatikai, közgazdasági, környezetvédelmi, vízügyi, turisztikai és kereskedelmi-logisztikai területen biztosítanak tanulási lehetőséget.